torsdag 24. juli 2014

Mange under

Kay og jeg har 55 000 kr hver i fast årsinntekt, så selvfølgelig er vi avhengig av forsørgingsunder på annet vis for å overleve. La meg fortelle litt om hvordan det skjer. Den største andelen av undrene er jobber vi tar. Det dreier seg for det meste om spillejobber og undervisning, men også innteketer fra produksjonene våre (mange bøker og CDer). Vi bruker en del tid, penger og krefter på å gjøre kjent hva vi tilbyr av varer og tjenester. For eksempet lager vi for tida nye flyere og ringer rundt til potensielle kunder og skriver artikler for noen tidsskrifter med henvisning til oss. Det er helt uforutsigbart når og hvor vi får disse jobbene, men der det er mulig for oss å takke ja, gjør vi det.

I pinsa hadde vi ei uke med ferie og vi har jobba virkelig hardt, særlig på grunn av infarktet Kay ble rammet av i Februar. Dette medførte store utgifter og inntektstap for oss og kassa var tom. Ikke bare pengebingen, men også kroppen trengte opplading og vi følte det riktig å ta en flerdagers sykkeltur for å koble av. Ikke med overnatting i telt, men i ordentlige senger og adgang til dusj. Vi hadde ingen penger, men bestilte likevel de rimeligste overnattingsplassene vi kunne finne. Det ble mer og mer  spennende ettersom sykkelturen nærmet seg. Men dagen før avreise sjedde underet: Sykeforsikringskassen betalte ut beløpet Kay hadde betalt til dem i den tida han var sykemeldt og vi kunne betale overnattinga på den lille ferieturen vår. Vi sykla i Allgäu, og dit måtte vi kjøre med bil. Bilen trengte Diesel for å kunne kjøre og vi fyllte og tenkte å betale med med sykeforsikringspengene. Broren min var med oss. Da vi kom til kassa hadde broren min allerede betalt. Hele ferien var altså betalt! Utrolig, ikke sant?

Gulvteppet vårt var rede for søppelfyllinga da vi flytta inne her for fire år siden. Vi har mye besøk og jeg skammet meg virkelig og syntes gulvteppet var skitttent og ekkelt. Jeg har skrubbet teppet utallige ganger, så det er nok rent, men det er faktisk umulig å fjerne flekkene. Men denne uka kom underet vi har venta på,- stor nok pengesum til å kjøpe linoleum (vi skal gjøre det i august) og seng.

I vår knakk nemlig samtlige senger i huset. Du lurer kanskje på hva vi driver med eller om vi har økt veldig i vekt, men alle møblene våre var skikkelig gamle og utslitt (og det var de før vi begynte å bruke dem) og ja, i løpet av to måneder knakk senga. Siden det har vi sovet på madrassene. Nå må jeg slutte å skrive her, for jeg skal til Ikea og kjøpe seng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar