lørdag 19. april 2014

Langfredag 2014

Denne langfredagen var lang og starta tidlig, for vi kjørte til ei lita kirke ganske langt borte for å ha et program der. Tilgivelse og nåde, dette er virkelig gode tema å synge og snakke om. Det ble virkelig et sterkt møte med vår lidende, tilgivende frelser. Kay sang for første gang offentling etter innfarktet og det gjorde dobbelt så godt å høre siden det bar bud om helbredelse som er på frammarsj.

Vel hjemme igjen satte vi i gang forberedelsene til Langfredagsfeiringa i Laifhof. Vi laga deilig mat. Kvelden startet for fullt hus (dvs ca 50 mennesker) med rolig instrumentalmusikk fra livebandet (bestående av nyfrelste toppmusikere fra området). Deretter gikk de over til å synge en av Kay´s sanger i et nydelig selvlaget arrangement. Vi leste Jesaia 53 og sang før en billedhugger fortalte sin historie. Han hugde en skrekkelig figur av Jesus på korset for mange år siden. Skulpturen gikk i stykker og hodet til Jesus ble lagret der hvor han hadde verktøyet sitt. Slik møtte han "Jesus" flere ganger om dagen når han hentet nytt verktøy. Jesus ble viktigere og viktigere for ham og for noen måneder siden lot han seg døpe sammen med hele familien sin. Så åpna vi dørene til hagen hvor et gammelt tre med røttene godt festa i jorda var blitt omformet til en mann som strekte seg mot himmelen, badet i gult lys i den kalde mørke hagen. Vanskelig å forklare med ord hvor sterkt dette var. Så fulgte nattverden og litt fellessang før nattbuffet ble åpnet.

Men natta var ung og etter dette fulgte mel Gibson´s "Passion" i 3D.

Vår langfredag varte i 20 timer. Mange mennesker føler at deres langfredag varer mye lengere. Langfredags hovedperson forlater deg ikke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar